Search Icon

Rimini Street Receives 100 Percent Renewable Energy Certification for Data Center Operations

Company awarded Sustainability Certificate from Switch Data Center

LAS VEGAS, November 5, 2018 Rimini Street, Inc. (Nasdaq: RMNI), a global provider of enterprise software products and services, and the leading third-party support provider for Oracle and SAP software products, today announced it has achieved its sustainability goal of using 100 percent renewable energy at its data facility operating within Switch’s Data Centers (NYSE: SWCH). Because Switch is powered by 100 percent clean energy, Rimini Street operations at Switch’s Data Centers result in zero greenhouse gas emissions. To mark the achievement, Switch issued its proprietary Sustainability Certificate to Rimini Street. The Company moved its primary data to Switch’s Core Campus in Las Vegas, Nevada in 2015.

This sustainability certificate recognizes that Switch retired over 280 geothermal and solar renewable energy credits between 2016 and 2017 on behalf of Rimini Street, making the company’s energy consumption 100% green at Switch’s data center facility. These renewable energy credits comply with Greenpeace’s principles of locality, additionality, and sustainability, and were generated by Nevada solar farms and geothermal power plants. A Renewable Energy Credit (REC) is proof that 1 megawatt-hour (MWh) of electricity was generated from an eligible renewable energy resource and delivered to the energy grid. Each REC is independently tracked and verified. A REC represents the environmental attributes of the power produce from eligible renewable projects and may be sold separately from the electricity produced from the source.

“Migrating our data centers to Switch has enabled Rimini Street to reduce our carbon footprint and overall environmental impact,” said Steven Salaets, senior vice president, Global Security & Compliance, and CIO at Rimini Street. “We are honored to accept the Switch Sustainability Certificate for 100 percent renewable energy, which reinforces our commitment to conducting business responsibly. Rimini Street moved its primary data to the Switch Data Center to assure our mission-critical data is housed in one of the most secure, protected facilities in the world.”

“Helping environmentally conscious companies like Rimini Street achieve their own sustainability goals of 100 percent renewable energy usage by being in Switch’s 100 percent green energy powered data centers is a core value of our company,” said Switch executive vice president of Strategy, Adam Kramer. “Switch’s advanced power and cooling technologies, remarkable power usage effectiveness ratings, and high-density rack configurations allow customers such as Rimini Street to fit their IT equipment into a smaller footprint while dramatically reducing their energy consumption.”

リミニストリート(Nasdaq: RMNI)は、エンタープライズソフトウェア製品とサービスのグローバルプロバイダーであり、OracleおよびSAPのソフトウェア製品に対する第三者保守サポートにおいて業界をリードしており、またSalesforceのパートナー企業でもあります。リミニストリートは、エンタープライズソフトウェアライセンシーにおいて、大幅にコストを削減し、イノベーションのためにリソースを解放し、より良好な業績結果を達成することが可能となる、プレミアムで、非常に応答性が高い、統合型のアプリケーション管理およびサポートサービスを提供しています。今日までに業界を問わず、フォーチュン500およびフォーチュングローバル100企業、中堅企業、公共セクター組織等を含む3,500社以上の顧客が、信頼できるアプリケーションエンタープライズソフトウェア製品とサービスのプロバイダーとして、リミニストリートにサポートを委託しています。詳細は、 https://www.riministreet.com/jp/ をご覧ください。またTwitter(@riministreet)、FacebookLinkedIn でリミニストリートをフォローしてください。

将来見通しに関する記述

本プレスリリースには、過去に関する事実ではなく、1995年米国民事証券訴訟改革法のセーフハーバー規定に定義する将来見通しに関する記述が含まれています。通常、将来見通しに関する記述には、「かもしれない」、「はずだ」、「だろう」、「計画する」、「意図する」、「予知する」、「考える」、「推定する」、「予測する」、「可能性」、「思われる」、「求める」、「継続する」、「将来」、「~する」、「期待する」、「見通し」などの単語や、その他類似の語句や表現が使用されます。本プレスリリースで後述する株式の公募引受により調達した資金の使途予定についてのリミニストリートの予想に関する記述は、全て将来見通しに関する記述です。これらの記述は、リミニストリートのビジネスに関連する多くのリスクおよび不確実性に左右されるものであり、実際の結果は大きく異なる可能性があります。これらのリスクおよび不確実性としては次のもの(ただしこれらには限定されない)が挙げられます。COVID-19のパンデミックの期間と当社の事業に与える経済的、業務的、財務的影響およびCOVID-19のパンデミックに対する政府当局、顧客または他者の対策。当社の事業、または当社の現在および将来の顧客の事業を混乱させる破局的な出来事、リミニストリートが活動するビジネス環境における変化(リミニストリートが活動する業界に影響を与えるインフレや金利、一般的な財務、経済、規制、および政治的な状況などを含む)。既存訴訟、政府当局による調査、又は新規訴訟における不利な展開。好条件で追加のエクイティ又はデットファイナンスによる資金調達の必要性および可能性と当社が成長するための取り組みとして、投資の増加に資金を提供するために、事業からキャッシュフローを生み出す能力。当社の流動性の基準を満たす現金および現金同等物の充足性。シリーズA優先株(13.00%)の条件および影響。税金、法律、および規制の改正。競合製品と価格設定。増益管理の困難性。近い将来に展開することが期待されている製品およびサービスに追加して、直近に発表した製品およびサービス(Application Management Service(AMS)、Rimini Street Advanced Database SecurityおよびSalesforce Sales Cloud並びにService Cloud製品に関するサービス等を含む)の顧客の採用。リミニストリートの経営陣の終任。リミニストリートの株式の長期的な価値の不確実性。リミニストリートが2020年8月5日に証券取引委員会に提出したリミニストリートのForm 10-Qによる四半期報告書の「Risk Factors」および2020年8月18日に終了したリミニストリートの普通株式の公募引受に関する2020年8月14日付の目論見書補完書類に記載している事項、および適宜それら事項についてリミニストリートがSECに提出するその他書面に更新される事項。さらに、将来見通しに関する記述には、本プレスリリースの発表時点でのリミニストリートの将来の事象に関する期待、計画、または予測、および考えが示されています。リミニストリートは、後発事象や今後の進展がリミニストリートの評価を変える原因になると予想しています。ただし、リミニストリートは、これらの将来見通しに関する記述を将来のある時点で更新することを選択する可能性がある一方で、法律で要求されていない限り、そのような義務を明示的に否認いたします。これらの将来見通しに関する記述は、本プレスリリース発行日後の時点におけるリミニストリートの評価を表すものとして依拠されるべきではありません。

© 2020 Rimini Street, Inc. All rights reserved. Rimini Streetは、米国およびその他の国におけるRimini Street, Inc.の登録商標です。Rimini Street、Rimini Streetロゴ、およびその組み合わせ、その他TMの付いたマークは、リミニストリート・インクの商標です。その他のすべての商標は、それぞれの所有者の財産権を構成するものであり、別段の記載がない限り、リミニストリートは、これらの商標保有者またはここに記載されているその他の企業と提携や協力関係にあるものでも、またそれらを支持するものでもありません。

投資家関係のお問い合わせ先:

このウェブサイトは、お使いのブラウザでは完全にサポートされていない最新のウェブ標準を使用して構築されています。 ブラウザのアップデートをご検討ください。

今すぐアップグレード